torstai 3. maaliskuuta 2022

Maaliskuun alku ja kuulumisten aika

 Niin vain vierähti puolitoista kuukautta, että en ole käynyt kertomassa kuulumisia. Nyt on sen aika, että hieman raotan verhoa siitä mitä minulle kuuluu ja onko näköpiirissä mitään uutta hyvinvointialueen suhteen. Ja jotain on hyvä aina kertoa muutoinkin hyvinvoinnin suhteen. Elämmehän jälleen uuden kriisin aikaa Euroopassa.

Toki pääosa teistä ehkä seurasi vaaleja ja totesi, että en tullut valituksi aluevaltuustoon. Neljäs sija tuli KD:n listalla sitoutumattomana ehdokkaana. Ääniä sain 146, joten suuri kiitos sinulle, jos äänestit minua. Ja lisäksi kiitos minua vaalityössä kannustaneille ja tukijoilleni vielä kerran. Monet jakoivat esitteitäni ja kertoivat eteenpäin siitä miksi minulle kannattaa antaa äänensä. Moni teki tätä työtä myös tietämättäni tai sain yllättäen siitä tietää vasta jälkikäteen. Paljon kiitollisuuden aihetta on.

Tällaisia on kiva kerrata, kun ajattelin vihdoinkin kertoa myös laajemmalle joukolle uutisia omasta jatkostani hyvinvointialueen osalta. Siitä siis kuulette kohta.  Otin muuten tämän kuvan oululaisessa Ainolan puistossa, jossa ihana puistokahvila uinuuu vielä talviuntaan, kun olin aamupäivällä kuunnellut Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuuston toiminnan ensimmäistä kokousta. Valokuvauksella on minulle paikkansa hyvinvoinnin tuojana, josta  myös lisää kohta.                              


     P
ohjois-Pohjanmaan aluevaltuusto kokoontui jo ensimmäisen kerran ja aluehallitus on koolla myös ensimmäistä kertaa heti maaliskuun alussa. Valtuuston ja aluehallituksen lisäksi on meidän alueella useampi lautakunta ja jaostoja, jotka tekevät varsinaisia päätöksiä. Lisäksi virallisessa organisaatiossa on mukana muun muassa alueellisia neuvottelukuntia, joiden tehtävät näkyvät seuraavassa kuvassa. Kuvan olen ottanut Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen hallintosäännöstä.                                    

Nyt vihdoin uutiseni! Kristillisdemokraatit ovat valinneet minut edustajaksi Oulun alueelliseen neuvottelukuntaan. Olen niin kiitollinen tästä luottamuksen osoituksesta. Kiitos!

Joten tämän talven nopeasta vaaliprosessista seurasi omalla kohdallani hyvää ja mieluisa tehtävä. Tehtävät, joihin neuvottelukunnassa paneudutaan sivuavat hyvin läheltä asioita, joiden eteen olen saanut tehdä aiemminkin töitä.  Ja kuten huomaatte esimerkiksi hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on mukana tässä listassa.

Hyvinvointia ja voimavaroja tähän päivään!

Vaikka meilläkin Oulussa juuri nyt paistaa niin hienosti aurinko, ei se ole joka päivä auttanut kuluneella viikolla. On mennyt monta päivää niin, että on pitänyt oikeasti ponnistella, että ei uppoudu kaikkeen siihen kauheuteen, joka täällä meidän Euroopassa vallitsee. Tiedän, että en ole ainoa. Olenkin kuunnellut sitä, miten ihmiset pyrkii suojautumaan vaikealta ajalta ja mullistuksilta. Ajattelin kirjata niitä tähän itsellekin muistutukseksi.

- arjen rutiinien ylläpito on tärkeää. Tee ruokaa, pyykkää, siivoa. Arkisia asioita omassa rytmissään.

- liikunta ja ulkoilu auttaa. Lähde ulos, käy lenkillä tai tee jotain muuta mikä pitää vireessä ja tuo mielihyvää. Joku sanoisi, että vitsi, vitsi, kun puhun lumitöistä... Sekin on hyvä juttu ja ainakin olet ulkona. Joo ja meillä lumityöt hoitaa mies pääasiassa, mutta mainitsen kumminkin tähän listaan. Siellä on miehiä, jotka mahdollisesti kokevat samalla lailla tämän ajan ahdistavana.

- on lupa miettiä ja tehdä iloa tuovia juttuja. Minä tykkään ottaa valokuvia. Olen kuvannut sekä ulkona (Ainolan puistossa keskiviikkona) että kotona sisällä sitä toista blogiani varten ( löytyy osoitteesta mrs60something.blogspot.com , jos haluat käydä lukemassa) Varmaan voisin ajaa Nallikariinkin ottamaan sitä kauneinta auringonlaskun kuvaa vaikka heti tänään illansuussa.

- voit siivota vaatekaappiasi ja kenkävarastoja ja viedä tarpeettomat esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin konttin tai johonkin Ukrainaan menevään keräyspisteeseen. Huomioi myös, että keräyspisteisiin kannattaa viedä sellaista tavaraa, jota eniten kaivataan. Ne tavarat ovat ehkä hygieniatuotteita tai muuta arjen elämään sopivaa. Keräyspisteissä tietävät. Pieni apu nyt sodassa olevaan Ukrainaan on jotain mitä sinä voit tehdä. Omalta osalta olen lähes kaksikymmentä vuotta ollut kuukausilahjoittaja Unicefille ja Suomen Punaiselle Ristille. Pieni lahjoitus kuukausittain ja silti olen kokenut, että teen jotain todellisessa hädässä olevien hyväksi kriisipesäkkeissä. Nyt voisin tehdä saman kuin jotkut ystävät, että kerään vaatteita ja kenkiä Punaiselle Ristille, jossa ne myydään ja sitten kertyneet rahat menevät ajankohtaisten katastrofien hyväksi. 

- vaihdoin muuten autosta radiokanavaa, kun väsyin kuuntelemaan koko ajan puhetta sodasta. On lupa kuunnella jotain muutakin tai katsoa jotain hömppää, jos haluat. Se ei ole keneltäkään pois ja antaa pientä helpotusta ja pakoa. On muuten aika vaikeaa, kun olen niitä, jotka normaalisti saattavat seurata kaikki uutiset illan aikana ja A -studiot päälle. Nyt en pysty!!!

- varaudu sinäkin. Eikö vain ole sellainen tunne, että johan me on kaksi vuotta eletty koronakriisiä ja siitäkin selvittiin pääosin. Eivät kaikki selvinneet, tiedän kyllä. Nyt on jälleen jaksettava, sillä väistämättä uutiset tuovat mieleen sen, mitä tästä seuraa. Samalla tavalla kuin koronan alkaessa, voi kerätä ruokavarastoja "pahan päivän varalle". Tarkoitus on eri, mutta varautuminen on jotain mikä olisi hyvä olla kaikissa tilanteissa kunnossa. Varautuminen on meidän suomalaisten vahvuus. Pelkästään lumentulo voi aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä, sähkökatkoksia jne. Olemme tottuneet tällaiseen. Samat kaiken varalta varautumiset toimii useimmissa poikkeusoloissa. 

- ystäväni pyysi minut mukaan katsomaan ja kuuntelemaan Oulun tuomiokirkossa esitettyä tanssitaideteosta. Oli upea kokemus. Oli jotenkin lohdullista ja tukea tuovaa istua kirkkosalissa ja vain seurata esitystä. Koin itsekseni jonkinlaisen rukoushetken tuon esityksen aikana. Kirkot ovat auki ja vain istahtaminen hetkeksi arjen keskellä voi helpottaa.

- höh ja sitten ostin kauppareissulla tulppaanikimpun spontaanisti. No ei mennyt "aivan maaliin", sillä vasta kotona tajusin, että valitsin mielestäni rujonkauniit kukat. Saattaa kuvastaa tämänhetkistä olotilaa, mene ja tiedä.

Olen muuten käynyt tällä viikolla kuntotestauksessa. Edellinen testaus oli viime elokuussa ja nyt sitten oli kontrolli miten on kuntoilu vaikuttanut. Tulokset saan ensi viikon jälkeen. Niistä olen yhteistyökumppanini Liikuntakeskus Olon kanssa lupautunut kirjoittamaan siihen toiseen blogiini. Voin sitten vinkata tännekin, kun juttu on tehty.

Nyt toivotan sinulle kaikesta huolimatta mukavaa maaliskuuta. Kevät on vahvasti tulossa, nautitaan aurinkoisista päivistä. Anna itsellesi lupa hengittää syvään sisään ja puhaltaa pitkään rauhallisesti ulos.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maaliskuun alku ja kuulumisten aika

 Niin vain vierähti puolitoista kuukautta, että en ole käynyt kertomassa kuulumisia. Nyt on sen aika, että hieman raotan verhoa siitä mitä m...